Datum en tijden

Zondag 22 juli 2018, 13:00 – 23:00 uur. Na 21:30 uur is het niet mogelijk om het festivalterrein te betreden.

Locatie

Kralingse Bos Rotterdam

Leeftijden

Reggae Rotterdam Festival is toegankelijk voor alle leeftijden. Kinderen tot en met 10 jaar bezoeken het festival zelfs gratis. Er kan gevraagd worden om een identiteitsbewijs, vergeet deze niet mee te nemen. Bij het niet tonen van een identiteitsbewijs aan de beveiligingsmedewerkers kan u de toegang worden geweigerd.

Tickets

Scoor je tickets via de website (Ticketscript). Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige entreekaart / ticket. Pas op voor illegale verkoop van de tickets. Wij staat niet garant voor tickets die verkocht zijn door derden.

Route en bereikbaarheid

De Kralingse Plas en het Kralingse Bos zijn een groot groen recreatiegebied aan de rand van Rotterdam. Het bos is het bekendste bos van Rotterdam, gelegen ten oosten van Rotterdam centrum. Het Kralingse bos en de – Plas zijn met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Vanaf Rotterdam Centraal Station:
Tramlijn 7 richting Woudestein, halte Boezemstraat. 13 minuten lopen.
Tramlijn 8 richting Kleiweg, halte Zaagmolenbrug. 20 minuten lopen.
Buslijn 38 richting Crooswijk, halte Nieuwe Crooswijkseweg. 12 minuten lopen. 
Vanaf P+R Alexander, Capelsebrug, Kralingse Zoom: 
 20 minuten lopen
Metrolijn A, B, C richting Schiedam Centrum/ De Akkers, halte Voorschotenlaan. 10 minuten lopen. Halte Gerdesiaweg. 20 minuten lopen. Vanaf P+R Meijersplein: met OV verder vanuit Rotterdam CS richting het kralingsebos.

Kiss & Ride

Voor de Kiss & Ride en Taxistandplaats hebben we gezocht naar een rustige weg om in en uit te kunnen stappen. Dit vindt plaats op de Karmelweg. Borden zullen hiernaar verwijzen om te voorkomen dat men op de Kralingse Plaslaan stopt.

Auto

We raden festivalbezoekers aan om met het openbaar vervoer te reizen. Er is niet voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. De bezoekers die toch met de auto komen worden verwezen naar parkeerterrein Veilingterrein. De route wordt naar het terrein wordt aangegeven met vervangborden die zijn opgezet langs de weg. Let op: dit is een betaalde parkeergelegenheid.

Eten en drinken

Er bestaat geen Reggae festival zonder goede (soul)food en dorstlessende drankjes. Wij hebben na onze eerste editie ervoor gekozen om drie keer zoveel foodtrucks in te zetten met meer dan genoeg eten voor elke bezoeker.

Verwacht overheerlijk eten uit alle windstreken en van lokale ondernemers.
Het meenemen van eigen drank en/of eten is absoluut niet toegestaan. Graag verzoeken wij om dit niet mee te nemen om zo te voorkomen dat iedereen in lange rijen komt te staan!

Toegangsbewijs

Neem je geprinte tickets mee naar het festival. Tickets via mobiel zijn vaak moeilijk leesbaar en zorgen voor lange rijen. Reggae Rotterdam festival hanteert het Binnen = Binnen beleid. Dit houdt dat als je eenmaal het terrein op ben als bezoeker dat je het terrein niet af kan.

Mocht u een toegangsbewijs hebben gekocht maar geen ticket hebben ontvangen, geen paniek. In dit geval willen we u verzoeken uw email (met ons in de CC) door te sturen naar support@ticketscript.nl. Ticketscript is namelijk de partij die over de kaartverkoop van Reggae Rotterdam gaat. Ze helpen u met al uw vragen en zorgen direct voor oplossingen.

Sanitair

Wij hebben vorige jaar ervaren dat er knelpunten waren bij de toiletten, omdat er simpelweg te weinig werd aangegeven waar de andere toiletten te vinden waren. Dit jaar staan er twee keer zoveel toiletten. Ook zijn er meer damestoiletten met uiteraard genoeg toiletpapier en schone wc’s.

Betalen

Op het Reggae Rotterdam festival betaal je met tokens (consumptiemunten). De tokens koop je bij de diverse munten verkooppunten op het terrein met contant geld, pin (Maestro) of creditcard (Visa, Master Card).

Lockers

Er zijn voldoende kluisjes aanwezig op het festivalterrein. Het is mogelijk om kluisjes te delen. Elk kluisje heeft ruimte voor ongeveer drie jassen.

Lost & found

Er is een lost & found balie (Lockerbox service desk) aanwezig op het festivalterrein. Terugvorderingen na het evenement kunnen aangegeven worden per mail: info@reggaefestival.nl

Poncho’s

Bij regen delen wij gratis poncho’s uit. Check vooraf het weerbericht en zorg voor een gepaste festivaloutfit. Het meenemen van een kleine paraplu (geen scherp uiteinde) is toegestaan.

Camera’s & selfiesticks

Het meenemen van een (digitale) camera is toegestaan. Professionele apparatuur is niet toegestaan. Selfiesticks zijn toegestaan, mits deze inklapbaar zijn en niet langer dan één meter.

Video en Audio opnames

Professionele video- en audio opnames zijn niet toegestaan op het festivalterrein, mits met nadrukkelijke schriftelijke toestemming van de organisatie.

EHBO

Het festivalterrein is voorzien van een EHBO-post (First Aid Post). Spreek de beveiliging aan als eerste hulp benodigd is. Voor een pleister, aspirine of om af te koelen kun je ook terecht bij de EHBO-post.

Oordoppen

Je hebt maar één paar oren, dus zorg er goed voor! Maak gebruik van oordopjes en zorg dat je voldoende afstand neemt van de boxen. Oordopjes zijn verkrijgbaar bij alle bar-verkooppunten op het festivalterrein.

Rolstoelen

Het festivalterrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De beveiliging en het barpersoneel zijn beschikbaar voor mogelijke ondersteuning. Hou er rekening mee dat het terrein gras- en zandpaden bevat en dus een obstakel kan zijn voor mensen met een handicap.

Wapens

Het bezit van slag-, steek- of vuurwapens, alsmede voorwerpen die als wapens gebruikt kunnen worden, is verboden. Bij constatering zal u worden overgedragen aan de politie.

Drugs

Het in bezit hebben of verhandelen van (hard)drugs is niet toegestaan op het festival. Bij constatering van (openlijk) gebruik, handelen en/of bezit volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie.

Fouilleren

Bij betreding van het terrein stemt men automatisch in met vrijwillige fouillering.

Gedrag

Ongewenste intimiteiten, racisme en discriminatie zijn niet geoorloofd en leiden tot verwijdering. Agressie (ook mondeling) en bedreiging naar personeel of beveiligingsdiensten, alsmede vernieling van goederen zijn verboden en leiden tot verwijdering.

Aanwijzingen

Aanwijzingen van het personeel of de beveiligingsdienst dienen ten alle tijden te worden opgevolgd.

Samenscholing

Wij behouden ons het recht bij vermoedens onzerzijds van samenscholing waarbij hinder, gevaar en/of overlast aan derden wordt veroorzaakt, de samenstellers onmiddellijk de toegang te ontzeggen en/of te verwijderen van het evenemententerrein.

Diefstal

Bij diefstal zal te allen tijde aangifte worden gedaan bij politie.

Dieren

Dieren worden niet toegelaten op het festivalterrein.

Fietsen

Fietsen worden niet toegelaten op het festivalterrein. Hier is een fietsenstalling voor opgebouwd.

Let op!

Bij het niet instemmen met bovenstaande huisregels wordt u de toegang geweigerd, zonder het recht op vergoeding van de kosten voor het toegangsbewijs en eventueel in rekening gebrachte servicekosten.